elastic-ghem
Blog

Utilitatea elasticelor de cauciuc

Pentru ce utilizăm elasticele de cauciuc

Atunci când ne gândim la elasticele de cauciuc nu ne vine în minte mare lucru, în afară de un mănunchi de cercuri colorate, care pot să ne ajute să ne păstăm mai mulți bani la un loc fără să existe riscul de a-i pierde. Ca urmare a acestui fapt, acestea mai sunt cunoscute și ca elastice de bani. Zilele acelea în care aceste accesorii elastice erau folosite numai pentru așa ceva sunt de mult apuse, iar prin puterea internetului și a îndemânării, acestea pot să fie folosite într-o multitudine de moduri creative și chiar practice, putând chiar să ne scoată de foarte multe ori din impas. Cum, ei bine asta o să încerc să vă arăt în rândurile care urmează.

elastic-diferite-culori
elastic-de-cauciuc

Tips and tricks pentru folosirea elasticelor în gospodărie

Chiar dacă la o primă vedere aceste benzi elastice pot părea banale, se pare că pot fi extrem de utile în gospodărie. Am avut cu toții momentele acelea în care ne-am chinuit să deschidem capacele borcanelor. Prin așezarea elasticului pe marginea capacului, problema aceasta nu va mai exista niciodată. O altă situație enervantă este atunci când punem o lingură într-un castron, în care avem de exemplu compoziția pentru o prăjitură. Ne întoarcem pentru două secunde și lingura este în castron, în compoziție. Dacă la jumătatea cozii vei pune o bandă elastică, atunci această problemă va fi de mult uitată.

Elasticele, perfecte pentru fierberea legumelor

Elasticele de cauciuc se dovedesc eficiente și atunci când vrei să fierbi ceva foarte repede, fie că este vorba doar de apă sau de carne ori legume. Pentru a face acest lucru ai nevoie de un capac, însă ce te faci când capacul începe să se clatine și să cadă de la presiunea din oală. Nimic mai simplu, prinde cu elastic mânerul oalei și al capacului și nu vei mai avea această problemă. Dacă vrei să tai legumele fără ca tocătorul să se miște, pune la capetele acestuia câte un elastic de cauciuc. În felul acesta nici nu mai există riscul să te accidentezi.

elastic-de-borcane
elastic-de-bani

Elastice pentru hobby-urile tale

Pe lângă întrebuințările practice din gospodărie ale elasticelor de cauciuc, ele mai pot fi folosite și în pictură. Pentru cei pasionați de acest domeniu este bine de știut că pensula poate fi foarte ușor curățată de excesul de vopsea prin punerea unui elastic subțire chiar pe mijlocul borcanului de vopsea. În felul acesta nu vei murdări nici borcanul și vei curăța eficient și pensula. Dacă îți place să citești și ai mereu în geantă o carte însă nu îți place atunci când aceasta se deschide și se comină cu alte obiecte din geantă, poți foarte ușor să folosești un elastic să închizi lungimea cărții.

Ați văzut că elasticele de cauciuc nu sunt chiar atât de banale precum par. Aceste cercuri elastice ne pot scoate din încurcătură foarte repede și se pot dovedi ca fiind foarte practice oriunde și oricând. Din punctul acesta de vedere, atunci când pleci de acasă nu uita să îți pui în geantă câteva elastice. Nu se știe niciodată când o să îți folosească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *