Blog

Modele de becuri LED

Becuri LED

În secolul 21 aproape că nu mai concepem viața fără electricitate, iar dacă unii dintre noi se pot abține de la unele tipuri de aparaturi electrocasnice, atunci când vine vorba de iluminatul casei, sau a unei încăperi becul obișnuit sau becul LED este o necesitate. Cu o gamă foarte stufoasă de produse de iluminat, cu greu ne putem imagina că astăzi mai există cineva care să folosească surse de iluminat pe bază de lampă sau chiar de lumânare. Deși sunt mai scumpe decât becurile obișnuite, becul LED are o durată de viață mult mai mare și un consum mult mai mic de energie electrică. Pentru a vă face o idee, un bec LED poate funcționa până la 50000 de ore, iar economia la factura electrică este de până la 8 ori mai mare comparativ cu un bec obișnuit. În continuarea acestui articol vă vom prezenta modele de becuri LED și avantajele acestora.

Câteva sfaturi pentru a alege becul LED potrivit

Pe lângă faptul că sunt mai ieftine din punct de vedere al consumului de energie electrică, becurile LED nu conțin substanțe toxice, astfel veți reduce impactul asupra mediului înconjurător. De asemenea, înlocuirea becurilor normale cu becurile LED presupune și reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu circa 360 kg. Dacă dorim o sursă care să emită o lumină puternică aproape instant atunci este bine să analizăm acest parametru foarte bine. În ziua de astăzi există atât de multe tipuri de becuri LED încât poate fi dificil să facem alegerea corectă. La becurie cu incandeșcență suntem obișnuiți să ne uitam la numărul de wați deoarece acesta este indicatorul de bază pentru cât de puternică va fi lumina. La becurile LED indicatorul Wați presupune consumul de energie electrică.

Gamă de culori

De obicei, becurile obișnuite oferă o lumină caldă, gălbuie care, de cele mai multe ori, îți poate da dureri de cap. Din punct de vedere al culorilor, modelele de becuri LED sunt mult mai generoase, acestea fiind disponibile în mai multe variante. Atunci când dorim să achiziționăm becuri LED pentru iluminatul locuinței este bine să ne concentrăm atenția pe luminile calde sau reci tocmai pentru a se evita disconfortul ocular produs de anumite culori. Lumina rece este aproape identică cu lumina naturală și este întâlnită foarte des în spațiile publice, birouri, fabrici etc, în timp ce lumina gălbuie este caldă ce oferă un aer primitor încăperilor, motiv pentru care o întâlnim des în locuințe. Însă becurile LED se găsesc și în alte culori precum albastru sau portocaliu fiind cunoscute sub numele de lampă de veghe fiind folosite ca și ambient.

Dacă până acum nu ne-am gândit prea mult asupra unor lucruri atât de simple precum o pereche de mănuși de cauciuc, poate ar trebui să ne oprim puțin și să reflectăm asupra beneficiilor lor asupra pielii. Așadar, de acum înainte, pentru sănătatea și frumusețea mâinilor noastre, de fiecare dată când punem pe hârtie lista cu produsele de menaj, să nu uităm să adăugăm si câteva perechi economice de mănuși.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *