bec LED ieftin
Blog

Becuri LED

Să folosesc becuri LED sau unele obișunite? Este mai ieftin becul LED? Care sunt avantajele unui bec LED? Un bec LED depășește durata de viață a unui bec obișnuit?
Astea sunt câteva din întrebările pe care ni le punem ori de câte ori vrem sa achiziționăm un asemenea produs. Bineînteles că din punct de vedere al calității și al consumului scăzut de energie electrică, becurile LED au fost cu cel puțin un pas în fața becurilor obișnuite, dar acest aspect este doar unul din avantajele acestor produs. De aceea ne-am propus ca în acest articol să vă spunem câteva cuvinte despre istoria și despre avantajele achiziționarii unui astfel de produs.

becuri LED

Când au apărut becurile LED

Începutul realizării primului bec LED datează din anul 1907 atunci când H.J Round a descoperit electroluminescența. Produsul final a fost realizat în anul 1920 de un alt cercetător pe nume Oleg Losev. Chiar daca invenția a făcut înconjurul lumii, becurile LED nu au fost folosite decât dupa câteva decenii. În anii ’60 cercetătorul Nick Holonyak, alături de un student a inventat becul LED de culoare roșie. Deși era o invenție care avea să revoluționeze produsele de iluminat, aceste becuri erau destul de scumpe. Pe parcurs, a apărut și prima corporație care avea să comercializeze la scară largă becurile de acest tip. Ținta acestei comercializări era să înlăture indicatoare incandeșcente, prima dată la echipamente scumpe precum cele de laborator, apoi la televizoare, calculatoare și chiar și la ceasuri. LED-urile roșii erau utilizate doar pentru indicare deoarece nu aveau suficientă lumina pentru iluminarea diferitelor suprafețe.

5 motive pentru care trebuie sa-ți achiziționezi becuri LED

  • În primul rând, facând o comparație între becurile LED și becurile CFL, acestea din urmă conțin mercur. Din această cauză becurile CFL sunt mai apreciate de către utilizatori.
  • Odată aprinse, becurile CFL au nevoie de timp pentru a ajunge la capacitatea de iluminare maximă. În plus, acestea pot pâlpâi în timpul funcționării. La becurile LED nu întâlnim așa ceva. Din momentul în care au fost aprinse acestea au capacitatea maximă de iluminat și nu exista riscul să pâlpâie, motiv pentru care sunt mult mai eficiente în jurul caselor sau a depozitelor unde lumina se aprinde și se stinge frecvent. În plus, becurile LED au o durabilitate de viață mult mai mare în comparație cu un bec obișnuit.
  • Un alt beneficiu al acestui produs este acela că nu va contribui la acumularea de căldură din încăperea în care este instalat. Datorită contrastului și materialului din care sunt realizate, becurile LED își păstrează temperaturi reduse de funcționare.
  • Un alt beneficiu al acestor becuri este ca pastrează insectele la distanță deoarece LED-urile nu folosesc lumină ultravioletă.
  • Chiar dacă în unele cazuri depăsesc prețul unui bec obișnuit LED-urile au o durabilitate de viață mult mai lungă și poate atuul cel mai mare este că  au un consum de energie electrică foarte mic.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *