Banda izoliera
Blog

Bandă izolieră

O folosim mereu în ateliere sau pentru a izola cabluri, dar câți dintre noi știm cum a fost descoperită banda izolieră sau, mai bine zis, cine a inventat-o? Pentru a afla trebuie să vedem prima dată cum a apărut banda adezivă sau, ca să folosim un termen pe înțelesul tuturor, cum a apărut “scotch-ul”. Totul a început în urmă cu aproximativ 80 de ani, atunci când un inginer pe nume Richard Drew avea sa inventeze prima prima banda adezivă transparentă din lume.

banda-adeziva

banda-adeziva

 

În anul 1923 Richard Drew era angajat al companiei 3M Minnesota, companie care producea doar hârtie abrazivă. Trimis la un salon auto pentru a testa hârtia, Drew a remarcat că angajații salonului întâmpinau probleme foarte mari la vopsirea unei mașini în mai multe culori. Astfel a pus bazele unei noi invenții cunoscută în zilele noastre sub numele de bandă adezivă. După cinci ani de noi cercetări și în contextul în care firma St.Paul, firmă care pe vremea aceea producea materiale de izolații, avea nevoie de ajutorul companiei 3M pentru a crea o izolație pentru baterii, rezistentă la apă, Richard a implementat ciolofanul în alcătuirea noului produs.

banda izolatoare

Inventatorul a întâmpinat destul de multe probleme în perfecționarea benzii inzolatoare deoarece era foarte greu să aplice adeziv pe material de ciolofan. Însă, după lungi experimente, Drew a reușit să creeze o fâșie din uleiuri, cauciuc și acoperită cu ciolofan pe care astăzi o numim bandă izolieră, iar stratul de adeziv adăugat era aproape invizibil. În septembrie 1930, Richard Drew a trimis prima monstră unei firme în domeniu, iar raspunsul a fost mai mult decât satisfăcător. Astfel, banda izolieră a fost produsă la scară largă, în toată lumea.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *